Okos otthon árak – Mennyibe is kerül egy okos otthon?

Okos otthon, okos otthon árak, ugye sokszor felmerült. Mostanában ez a nagy mumus az új beköltözők és a lakásfelújítók között, ami jól belengi azt a tág 24 négyzetmétert. De mi ez pontosan? Gondoltuk egy gyors kisegítésként adunk egy gyors körbevezetést a fenntartható otthonok világába.

Okos otthon árak – Árkategóriák

Szóval ugyebár, sok ilyen technika áll rendelkezésre. Az első fontos dolog, hogy mennyit tervezünk erre költeni. Mi erre gondoltunk, és ezért készítettünk csomagokat, a különböző minőségre és árkategóriára leosztva.

Okos otthon árak - led szalag

Okos otthon árak – Termékek, szolgáltatások

Sok olyan termék áll rendelkezésre, amiről nem is tudjuk mit csinál igazából. A LED-szalagoktól kezdve az okos termosztátig elég sok olyan eszköz van, ami fontos egy zöld, energiatakarékos és okos otthon megteremtéséhez. Cikkeink adnak egy mélyebb betekintést az ilyen eszközökbe.

Kezdjük a LED-izzókkal. A LED-izzó elengedhetetlen egy új zöld és energiatakarékos otthon létrehozásához, hiszen ha nincs villany, akkor nem fogunk sokat látni. Egy átlagos LED izzó 5000-10.000 Ft körül már kapható. Ezek az izzók wifi segítségével kapcsolódnak okos otthon rendszeréhez és rengeteg variációt adnak a színük és efektjeik tekintetében.

A kényelem egyik alapköve a megfelelő hőmérséklet az ember számára (kivéve ha finn vagy). Szóval, ha nem finn vagy, és szükséged van egy jó, működőképes hűtés-fűtés rendszerre, akkor egy okos Termosztát ajánlott, hiszen még a távolból is tudod növelni a rezsiszámlát, ami mostanában már melegséget ad. Ezek az okos termosztátok már drágábbak szoktak lenni és fontos hogy kompatibilisek legyenek a kazán rendszerrel. Egy Google nest megbízható okos termosztát kb 85.000Ft ba fog kerülni.

Érdemes a testhez egy agyat is adni, amire elengedhetetlen az Okos-Hub. Ez köti össze, az összes okos terméket a lakásban és teszi az egészet egy nagy rendszerré. Ezek a Hubok nagyon tudnak különbözni áraikban hiszen egy Apple Home pod 50.000Ft ban is kerülhet egy Google Nest mini pedig 20.000Ft. Fontos megjegyezni hogy ezek az eszközök működnek Hub ként de nem ez az elsődleges felhasználási módjuk.

Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a cikk csekkold le az egyedi okos Led szalagunkat ami olcsóbban tud többet mint más szalagok a piacon. Ha még többet olvasnál az okos otthonok árairól nézd meg ezt a cikket

Vélemény, hozzászólás?